marți, 28 februarie 2017

Ghiveci de rosii



Timp de preparare: 1 ora

Ingrediente:

ceapa (dupa dorinta), rosii si ardei, dar trebuie pastrata proportia: la fiecare ceapa mijlocie este nevoie de un ardei gras (nu gogosar) mijlociu si o rosie mijlocie, putin usturoi, sare, piper, ulei pentru calit ceapa

Mod de preparare:

Mai intii se taie ceapa pestisori, ardeiul se spala si se taie felioare mai subtiri, si rosiile spalate se taie in bucati. Intr-o cratita (preferabil non stick sau teflon), se incinge uleiul. Cind este fierbinte, se adauga ceapa. Cind a devenit sticloasa, se adauga usturoiul si se caleste in continuare inca un minut dupa care se adauga ardeiul. Se caleste citeva minute si apoi se adauga rosiile taiate. Se lasa sa se dunstuiasca in continuare pina incepe sa clocoteasca. Atunci  se reduce focul si se lasa sa se gateasca in continuare la foc mai mic, invirtind din cind in cind.Mincarea este gata cind aproape tot lichidul s-a redus, mincarea are consistenta de zacusca.  Acum se adauga sarea si piperul (daca se adauga mai devreme, dupa ce mincarea s-a redus, sar putea sa fie prea sarata sau prea piperata). Se poate pune acest ghiveci si in borcane pentru iarna (ca si zacusca).Se poate servi ca si aperitiv cu piine sau piine prajita data cu usturoi, dar daca este facut mai lichid, se poate servi ca si un fel de "salsa" peste fripturi.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu