duminică, 19 februarie 2017

Placinta macedoneana cu branza



Timp de preparare: 30 min

Ingrediente:

un pachet de foi de placinta, 500 gr. iaurt, 500 gr. brinza de burduf iute, 500 gr. telemea usor sarata, 6 oua, ulei pentru uns tava , 200 gr. piure de spanac sau 3 legaturi de marar fin tocat (optional).

Mod de preparare:

Se amesteca bine cele doua tipuri de brinza, ouale si verdeturile, daca este cazul.
Se unge tava
cu ulei, apoi se incepe asezarea foilor in tava. Intre fiecare doua-trei foi se toarna iaurt, iar intre fiecare 5-6 foi se toarna amestecul de brinza si ou. Cind se termina foile si brinza, se mai pune putin iaurt pe deasupra. Apoi se da la cuptorul bine incins si se lasa pina cand foile de deasupra devin aurii. Atentie! Foile trebuie sa ramina lipite una de alta, nu sa fie arse, intreaga compozitie fiind onctuoasa, moale, ca de budinca.Se serveste calda, eventual cu sos tzatziki.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu